Indonēzijā desmitiem tūkstoši cilvēku demonstrācijā apliecina atbalstu palestīniešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā svētdien desmitiem tūkstoši cilvēku pulcējušies uz demonstrāciju, lai protestētu pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu un apliecinātu atbalstu palestīniešiem.

Protesta akciju organizē augstākā islāma garīdzniecības institūcija - Indonēzijas Ulemu padome - un atbalsta valdība un vairākas musulmaņu organizācijas.

Pēc policijas aplēsēm, uz demonstrāciju pulcējušies aptuveni 80 000 cilvēku. Protestētāji sanākuši Džakartas centrā ar palestīniešu karogiem un plakātiem, kuros lasāms «Brīva Palestīna», skandējot «Dievs ir dižens!» un aicinot ASV atteikties no sava lēmuma.

Demonstrācija notiek līdzās ASV vēstniecībai, kuras teritorija norobežota ar dzeloņstiepļu tinumiem. Tās dalībnieku vidū ir arī Indonēzijas reliģijas lietu ministrs un Džakartas gubernators.

Indonēzijā, kas ir sekulāra valsts, dzīvo lielākā musulmaņu kopiena pasaulē. Džakarta nosodījusi Trampa lēmumu. Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo aizvadītajā trešdienā piedalījās Islāma sadarbības organizācijas ārkārtas samitā Stambulā.

Protesta akcijas pret Trampa lēmumu notikušas gan palestīniešu teritorijās, gan Ēģiptē, Jordānijā, Libānā, Malaizijā un citās musulmaņu valstīs un reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu