Pasaules darbīgākajā lidostā pazūd elektrība, pasažieri paliek tumsā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atlantas Hārtsfīlda-Džeksona starptautiskajā lidostā svētdien pazuda elektrība, kā rezultātā desmitiem tūkstoši pasažieru palika gaidām tumšos termināļos. Strāva nu ir atjaunota, taču pārrāvuma dēļ nācās atcelt apmēram 1000 lidojumu, un sagaidāms, ka arī pirmdien vairāki lidojumi tiks atcelti, ziņo raidorganizācija BBC.

Hārstfīlda-Džeksona lidosta ir darbīgākā pasaulē - tā ik dienas apkalpo vairāk nekā 250 000 pasažieru un gandrīz 2500 lidojumu.

Aculiecinieku fotogrāfijās redzams, ka pasažieri termināļos gaidījuši tumsā. Citi, kas pārrāvuma brīdī jau bija iekāpuši lidmašīnās, tur pavadīja līdz pat sešām stundām.

Starptautiskie lidojumi uz Atlantu tika pārvirzīti uz citām lidostām.

Lidosta paziņoja, ka elektrības piegādes pārtraukums noticis svētdien neilgi pēc plkst.13.00. Tajā vainojams ugunsgrēks kompānijas «Georgia Power» elektrostacijas pagrabā, atzinis uzņēmums.

Ugunsgrēka cēlonis nav zināms.

Elektrības piegādes pārtraukuma dēļ svētdien paredzētos reisus pilnībā atcēla vairākas aviokompānijas, tostarp «United», «Southwest» un «American Airlines».

Atlanta atrodas divu stundu lidojuma attālumā no 80% ASV iedzīvotāju. Tāpēc tur ierodas daudzi starptautiskie reisi, kā arī lidostu bieži izmanto, ceļojot valsts iekšienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu