Ar vēzi slimais ASV senators Makeins nepiedalīsies balsojumā par republikāņu nodokļu reformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar vēzi slimais ASV senators Džons Makeins nepiedalīsies balsojumā par viņa pārstāvētās Republikāņu partijas virzīto nodokļu reformu, svētdien vēstīja ASV mediji.

(Papildināta ziņa.)

Telekanāls CBS ziņoja, ka Makeins, kurš trešdien tika nogādāts slimnīcā smadzeņu vēža blakusparādību ārstēšanai, svētdien atgriezies Arizonas štatā un nozīmīgajā balsojumā Senātā nepiedalīsies. Arī telekanāls CNN vēstīja, ka senators nepiedalīsies balsojumā, kas gaidāms tuvāko dienu laikā.

Vēlāk Makeina birojs izplatīja paziņojumu, ka viņam diagnosticēta vīrusu infekcija un ka viņš izies fizioterapijas un rehabilitācijas kursu Majo klīnikā Arizonas štatā.

Makeina prombūtnes gadījumā republikāņi, kuri šobrīd kontrolē 52 no 100 vietām Senātā, var pieļaut tikai viena savas partijas biedra atkāpšanos no partijas pozīcijas.

Neviens Senātā pārstāvētais demokrāts vai neatkarīgais senators neatbalsta republikāņu nodokļu plānu, kas paredz samazināt nodokļu likmes kompānijām un indivīdiem, bet, kā norāda kritiķi, lielākoties par labu nāktu tieši bagātajiem amerikāņiem.

Makeins bijis aktīvs ASV prezidenta Donalda Trampa kritiķis, un viņa balss šogad bija izšķiroša, neļaujot atcelt iepriekšējā prezidenta Barakas Obamas laikā pieņemto veselības aprūpes likumu jeb «Obamacare».

81 gadu vecajam senatoram no Arizonas štata vēža paveidu glioblastomu diagnosticēja šā gada jūlijā pēc tam, kad ārsti izoperēja asins trombu virs viņa kreisās acs.

Makeinam tolaik tika veikta operācija, un viņš izgājis staru un ķīmijterapijas kursu.

Makeins 2008.gadā bija ASV prezidenta vēlēšanu kandidāts no Republikāņu partijas, bet tajās uzvarēja demokrātu kandidāts Baraks Obama.

Vjetnamas kara laikā Makeins kā pilots tika notriekts virs Vjetnamas un pavadīja tur kā karagūsteknis piecarpus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu