Parīzes teroraktos apsūdzētā tiesas sēde Beļģijā atlikta līdz februārim

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Beļģijā uz februāri atlikta tiesas sēde, kurā apsūdzēts Salahs Abdeslams, kurš ir vienīgais zināmais džihādists, kas izdzīvoja 2015.gada novembrī sarīkotajos teroraktos Parīzē, pirmdien ziņo aģentūra «Belga».

Beļģijā Abdeslams tiks tiesāts par apšaudi Briselē pāris dienas, pirms viņu aizturēja.

Bija plānots, ka tiesas sēde notiks šonedēļ, taču pēc Abdeslama advokāta lūguma tā pārcelta uz nedēļu no 5.februāra līdz 9.februārim, lai dotu aizstāvībai laiku pienācīgi sagatavoties.

Tiesas materiāli aizņem 12 kastes, no kurām četras satur tikai fotogrāfijas, atklāja avots tiesā.

Tiesa pirmdien arī nolēma, ka uz lietas izskatīšanas laiku Abdeslams ir jānogādā Beļģijas cietumā.

Pēc Parīzes teroraktiem 28 gadus vecais Abdeslams slēpās Briselē, kur tika aizturēts 2016.gada 18.martā – četras dienas pirms Briseles teroraktiem. Pēc aizturēšanas Abdeslams tika izdots Francijai.

Beļģijas tiesā viņš un vēl viens apsūdzētais, kas arī bija iesaistīts apšaudē, apsūdzēti par «vairāku policistu slepkavības mēģinājumu terorisma kontekstā» un «aizliegtu ieroču glabāšanu».

Viņi abi tika aizturēti pāris dienas pēc šīs apšaudes.

Policija noskaidrojusi, ka Abdeslams ir saistīts arī ar teroristiem, kas veica uzbrukumus Briselē.

Uzbrukumos Briseles metro un lidostā dzīvību zaudēja kopumā 32 cilvēki, bet Francijas galvaspilsētā tika nogalināti 130 cilvēki. Abos gadījumos atbildību uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts».

Abdeslams jau gandrīz 20 mēnešus atrodas ieslodzījumā kādā Francijas cietumā, kur tiek turēts izolācijā un novērots ar videokamerām 24 stundas diennaktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu