Nolaupīts un nogalināts Lībijas trešās lielākās pilsētas mērs

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lībijā nogalināts valsts trešās lielākās pilsētas Misrātas mērs Mohameds Šetevi, ziņo vietējie mediji un aculiecinieki.

(Papildināta visa ziņa)

Pagaidām neidentificētu kaujinieku grupa svētdien nolaupīja Šetevi no lidostas, kad viņš bija atgriezies no vizītes Turcijā. Vēlāk ložu sacaurumotais Misrātas mēra līķis tika atrasts pie slimnīcas.

Šetevi atbalstīja Tripolē bāzēto premjerministra Fajeza Saradža nacionālā izlīguma valdību, kuru atzinusi arī ANO.

Pilsētas mēra amatā uz četru gadu termiņu viņš tika ievēlēts 2014.gadā.

Tripoles valdība nosodījusi «gļēvulīgo teroraktu», kurā nogalināts «mērenības un tolerances simbols». Valdība solīja tos, kas ir atbildīgi par uzbrukumu, saukt pie atbildības.

Slepkavība no jauna izceļ, ka Lībijas politiskajām un drošības problēmām «steidzami nepieciešams politiskais risinājums», norādīja Francijas Ārlietu ministrija.

Misrāta, kur dzīvo 400 000 cilvēku, līdz šim tika uzskatīta par vienu no drošākajām Lībijas pilsētām.

Misrātas kaujiniekiem bija svarīga loma operācijā, kuras rezultātā no piekrastes pilsētas Sirtas tika padzīti «Islāma valsts» džihādisti.

Lībija ieslīga haosā 2011.gadā, kad NATO atbalstītie nemiernieki gāza vairākas desmitgades valdījušā pulkveža Muamara Kadafi valdību. Valsti pārņēma anarhija un konkurējošo bandu kari, turklāt cilvēku kontrabanda no Lībijas uz Itāliju sasniedza bezprecedenta apmērus.

Pašreiz par varu valstī konkurē trīs valdības - divas Tripolē un viena Tubrukā.

Saradža valdība sāka darbu pagājušajā gadā, starptautiskajai sabiedrībai cerot, ka tai izdosies atjaunot stabilitāti. Tomēr Saradža kabinetam nav izdevies iemantot konkurentu atzinību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu