Kanādas miljardieru mīklainā nāve: policija sāk izmeklēt dubultslepkavību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Toronto policijas slepkavību izmeklēšanas nodaļa sākusi pētīt farmācijas miljardiera Barija Šermana un viņa sievas Hanijas mīklaino nāvi, vēsta raidorganizācija BBC. Piektdien pāri mirušu atrada nekustamā īpašuma aģents, kas bija ieradies, lai sagatavotu Šermanu pārdošanā izlikto māju potenciālo pircēju vizītei.

Autopsijā atklājās, ka abi laulātie miruši no žņaugšanas ar kādu priekšmetu, varbūt virvi.

Šermanu tuviniekus saniknoja medijos izskanējušās ziņas par policijas pirmo versiju, ka Šermans nogalinājis sievu un pēc tam pats sev atņēmis dzīvību.

Taču pēc autopsijas rezultātu publiskošanas lieta tika nodota slepkavību izmeklēšanas nodaļai.

Par notikušā apstākļiem zināms maz. Policija konstatēja, ka mājā nav ielaušanās pēdu.

Šermans bija viens no Kanādas bagātākajiem cilvēkiem. Viņš dibinājis farmācijas kompāniju «Apotex», kuras ražotie medikamenti tiek izplatīti visā pasaulē. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Šermans iesaistīts ģimenes strīdā. Viņa tēvoča bērni centās iegūt «Apotex» daļas, sakot, ka esot tikuši piekrāpti. Šogad tiesa noraidīja viņu ierosināto lietu.

Šermans arī bija iesaistīts izmeklēšanā par iespējamajiem pārkāpumiem, organizējot līdzekļu vākšanas pasākumu pirms Kanādas premjera Džastina Trudo stāšanās amatā.

Hanija Šermana bija valdes locekle vairākās slimnīcās, labdarības organizācijās un ebreju organizācijās. Pāris, kam ir četri bērni, labdarībai ziedojis miljoniem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu