Albānijas opozīcijas likumdevēji parlamenta zālē iesviež dūmu bumbas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Albānijas labējās opozīcijas likumdevēji pirmdien parlamenta zālē iesvieduši dūmu bumbas, šādi protestējot pret valdošo sociālistu veikto ģenerālprokurores ievēlēšanu.

Pirms balsojuma labējās opozīcijas līderis Lulzims Baša kritizēja sociālistu premjerministru Edi Ramu par to, ka viņš šajā amatā vēlas iecelt marioneti, kas klausītu viņa komandām.

Apsūdzības izskan laikā, kad notiek izmeklēšana bijušā iekšlietu ministra un tuva Ramas līdzgaitnieka Saimira Tahiri lietā, kurš ir apsūdzēts par sakariem ar starptautisko marihuānas kontrabandu.

Opozīcija pirmdien nesekmīgi mēģināja apturēt procedūru, bet Arta Marku galu galā parlamenta sēžu zālē, kurā vēl nebija izklīduši dūmi, nodeva amata zvērestu kā pagaidu ģenerālprokurore.

Vienlaikus pie parlamenta ēkas protestēja tūkstošiem cilvēku, pieprasot premjera atkāpšanos. Daži demonstranti mēģināja iekļūt policijas nožogotajā ēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu