Krievijas raidorganizācija RT atklāj televīzijas kanālu franču valodā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas valsts raidorganizācija RT, kuru Francijas prezidents Emanuels Makrons nosaucis par Kremļa propagandas ruporu, pirmdien atklāj jaunu franču valodā raidošu televīzijas kanālu.

Jau iepriekš RT bija izveidojusi tīmekļa vietni franču valodā un uzturēja «YouTube» kanālu, kas izplatīja franču valodā veidotus vai tulkotus videomateriālus.

Paredzēts, ka jaunais televīzijas kanāls, kura redakcijā strādā 50 žurnālistu un kas izvietojies Parīzes rietumos iekārtotā studijā, sāks raidīt pirmdienas vakarā.

Taču Francijas audiovizuālos medijus uzraugošā organizācija CSA jau brīdinājusi RT, ka tās darbība tiks rūpīgi novērota, un gadījumā, ja tiks konstatētas kādas «anomālijas», gaidāma tūlītēja iejaukšanās.

Jau Francijas prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā RT tika apsūdzēta baumu izplatīšanā par Makronu un centienos ietekmēt vēlēšanu gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu