Navaļnijs pārliecināts, ka godīgās vēlēšanās sakautu Putinu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirmdien pauda pārliecību, ka viņš pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu godīgās vēlēšanās sakautu.

Intervijā ziņu aģentūrai «Associated Press» Navaļnijs atzina, ka uzvaru tomēr nespēs gūt, kamēr Kremlis kontrolē televīziju, kur lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju smeļas informāciju par notiekošo valstī.

Kā skaidroja Navaļnijs, varasiestādes negrib pieļaut, ka viņš startē vēlēšanās, jo tas varētu sašūpot vēlēšanu iznākumu.

Kaut arī Krievijas varasiestādes uzstāj, ka Navaļnijs nevarēs startēt prezidenta vēlēšanās, jo ir notiesāts «Kirovļes» lietā, politiķis turpina priekšvēlēšanu kampaņu.

Pats Navaļnijs viņam celtās apsūdzības un spriedumu uzskata par politisku pasūtījumu.

Kā liecina šonedēļ izplatītie Levadas centra aptaujas dati, 75% aptaujāto vēlēšanās grasās balsot par Putinu.

Par nodomu kandidēt prezidenta vēlēšanās paziņojis pašreizējais Kremļa saimnieks Putins, liberāldemokrāts Vladimirs Žirinovskis, korupcijas apkarotājs un redzamākais opozīcijas līderis Navaļnijs, žurnāliste Ksenija Sobčaka, partijas «Jabloko» politiķis Grigorijs Javļinskis, televīzijas raidījumu vadītāja Jekaterina Gordona un uzņēmējs Sergejs Polonskis.

Krievijas valdības laikraksts «Rossijskaja gazeta» pirmdien publicējis Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes lēmumu, ka prezidenta vēlēšanas notiks 18.martā. Līdz ar to dots starts arī priekšvēlēšanu kampaņai.

18.marts par vēlēšanu datumu izraudzīts ar nodomu, lai vēlēšanas sakristu ar ceturto gadadienu, kopš Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu