Protestos pret pensiju sistēmas reformām Argentīnā ievainoti 50 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Protestos pret pensiju sistēmas reformām Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā pirmdien ievainoti vismaz 50 cilvēki. Protesti notika pie Kongresa, kurš plānoja pieņemt prezidenta Maurisio Makri ierosinātās reformas. Protestētāji nojauca daļu no žoga, kas uzsliets ap parlamenta ēku, un apmētāja policistus ar akmeņiem, petardēm un pudelēm.

Ziņu aģentūra «Telam» vēsta, ka ievainoti vismaz 15 cilvēki un 47 protestētāji ir aizturēti.

Arodbiedrība CGT aicinājusi uz 24 stundu streiku, kuram pievienojušās aviokompānijas «Aerolineas Argentinas» un «LAN Argentina», kā dēļ atcelti vairāki avioreisi.

Ierosinātās reformas mainītu veidu, kā tiek aprēķināta pensiju palielināšana, ietaupot valdībai 2018.gadā 100 miljardus peso (4,8 miljardus eiro).

Reformu kritiķi norāda, ka tādejādi tiks samazinātas pensijas 17 miljoniem argentīniešu.

Konservatīvais Makri, kas pie varas valstī ir kopš 2015.gada, apsolīja vērienīgas reformas, kad viņa koalīcija «Cambiemos» oktobra vēlēšanās kļuva par lielāko politisko spēku parlamentā.

Opozīcija un arodbiedrības bažījas, ka reformu rezultātā tiks samazinātas pensijas un sociālie pabalsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu