Krievijas FDD vadītājs attaisno savu boļševistisko priekšteču noziegumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI KOCHETKOV / POOL

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) direktors Aleksandrs Bortņikovs paziņojis, ka Staļina laika noziegumi esot attaisnojami.

Trešdien publicētajā intervijā laikrakstam «Rossijskaja Gazeta», kas acīmredzami sniegta par godu 100.gadadienai kopš dibināta noziedzīgā boļševiku režīma slepenpolicija - čeka, kuras pēctecis ir FDD, Bortņikovs izteicies, ka Staļina perioda represijas esot bijušas attaisnotas.

Kā piemēru viņš piesaucis izrēķināšanos ar Staļina konkurentu Trocki un viņa patiesajiem vai šķietamajiem sekotājiem, jo tie esot plānojuši gāzt vai pat nogalināt Staļinu.

Viņš arī apgalvojis, ka vairums tajos gados represēto esot vijuši boļševiku partijas nomenklatūras pārstāvji un pašu represīvo iestāžu darbinieki, kas ieslīguši korupcijā.

Bortņikovs arī atkārtojis savu priekšteču apgalvojumus, ka liels skaits politiskajās lietās apsūdzēto bijuši saistīti ar ārvalstu slepenajiem dienestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu