Teherānas piepilsētas satricina 5,2 magnitūdu zemestrīce

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teherānas piepilsētas naktī uz ceturtdienu satricinājusi 5,2 magnitūdas stipra zemestrīce, laupot dzīvību vienam cilvēkam un 97 ievainojot, paziņojušas Irānas varasiestādes.

Aģentūra ISNA ziņo, ka vīrietis, kurš gājis bojā, braucis savā automašīnā, kad tai uzgāzušies virsū lieli akmeņi.

Atsaucoties uz Iekšlietu ministriju, aģentūra vēsta, ka zemestrīce nav nodarījusi lielus postījumus.

Irānas varasiestāžu sniegtā informācija liecina, ka zemestrīces epicentrs atradās aptuveni 50 kilometrus uz dienvidrietumiem no Teherānas.

Sākoties zemestrīcei, simtiem tūkstoši cilvēku steidzās pamest savas mājas un pavadīja nakti zem klajas debess, jo valsts televīzija ziņoja, ka var sekot vēl viena daudz spēcīgāka zemestrīce.

Daudzi cilvēki arī devās prom no galvaspilsētas.

Iekšlietu ministrijas prese pārstāvis televīzijā aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un sacīja, ka nav pamata panikai. Ceturtdienas rītā iedzīvotāji sāka pamazām atgriezties savās mājās, ziņo ISNA.

Irānā regulāri notiek spēcīgas zemestrīces. Pagājušajā mēnesī valsts rietumos 7,2 magnitūdu stiprā zemestrīcē dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēki.

Teherānā dzīvo gandrīz desmit miljoni iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu