Milzīgais savvaļas ugunsgrēks Kalifornijā savaldīts par 65%

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pierimstot vējam, ugunsdzēsējiem Kalifornijā ceturtdien izdevies par 65% savaldīt milzīgo savvaļas ugunsgrēku, kas jau vairākas nedēļas plosās uz ziemeļiem no Losandželosas. Plašais savvaļas ugunsgrēks, kas skāris Venturas un Santabarbaras apgabalu, kļuvis par otro lielāko ASV Kalifornijas štatā kopš 1932.gada, kad sākās datu apkopošana par ugunsgrēkiem.

Ugunsgrēks izcēlās 4.decembrī un izpletās 1103 kvadrātkilometru platībā.

Līdz šim ugunsgrēkā nodegušas 1063 ēkas, tostarp vairāki simti dzīvojamo māju, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Ugunsgrēks joprojām apdraud aptuveni 18 000 ēku, taču, pateicoties vēja pierimšanai, ugunsdzēsējiem izdevies savaldīt liesmas par 65%.

Cīņā ar ugunsgrēku veikta arī taktiskā dedzināšana.

Rezultātā Venturas un Santabarbaras apgabalos bijis iespējams atcelt visus rīkojumus par evakuāciju.

Ugunsdzēsēji cer, ka laikapstākļi turpmākajās dienās palīdzēs viņiem cīņā ar liesmām.

Sausais siltais laiks un vējš, kas pūš no Dienvidkalifornijas vidienes tuksnešiem uz piekrasti, devis labu augsni ugunsgrēkiem, kas pēdējās pāris nedēļās plosījušies vairākās Kalifornijas vietās.

Lielākais ugunsgrēks kopš 1932.gada Kaliforniju piemeklēja 2003.gada oktobrī, kad izdega 1105 kvadrātkilometru liela platība, nodega gandrīz 3000 ēku un dzīvību zaudēja 15 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu