Video tops: Igaunijas premjera avārija, laupīšana un «gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr»

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Lai arī mēdzam jokot, ka igauņi ir lēnīgi, šogad kaimiņzemē kaislību netrūka. Portāls «Postimees» apkopojis aizvadītā gada iespaidīgākos video, kas šausminājuši un dažos gadījumos arī uzjautrinājuši skatītājus.

 
Foto: Kadrs no video

Reperis ar nazi mēģina aplaupīt veikalu

Februārī Tallinas policija saņēma ziņojumu, ka Tostusa ielā ar nazi bruņots jaunietis cenšas aplaupīt pārtikas veikalu. Drošības kameru ierakstā redzams, ka laupītājs ar auksto ieroci piedraud pārbiedētajai pārdevējai un cenšas atmūķēt kasi, kamēr kāda vecāka gadu gājuma pircēja lēnā garā pamet veikalu.

Maskētais likumpārkāpējs izrādījās igauņu reperis Andruss Elbings, pazīstams arī ar segvārdu «Beebiloust», kurš jau vairākkārt bija saķēries ar likumsargiem. Augustā viņu atbrīvoja no ieslodzījuma.

 
Foto: Kadrs no video

«Labdaris» uz gājēju pārejas apgāž tantiņu

Februārī kāds autovadītājs ar videoreģistratoru iemūžināja skatu, ko lieliski var raksturot ar vārdiem «gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr». Kāds braucējs Kuresārē pamanīja, ka tantiņai sagādā grūtības gājēju pārejas šķērsošana. Būdams izpalīdzīgs pilsonis, viņš izkāpa no auto un steidzās sievieti aiz rokas pārvest pāri ielai, taču piemirsa pievilkt stāvbremzi. Labi iecerētais žests beidzās ar tantiņas kritienu, taču laimīgā kārtā viņa tika cauri vien ar izbīli.

 
Foto: Kadrs no video

Igaunijas premjera auto ar ieslēgtām bākugunīm iekļūst avārijā

Oktobrī avārijā iekļuva Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa automašīna, kas traucās pa Tallinas ielām ar ieslēgtām sirēnām un bākugunīm. Kāds cits autovadītājs nepaspēja nobremzēt un ietriecās Ratasa auto sānos. To nofilmēja no premjera auto pavadošās apsardzes mašīnas.

Ratass vēlāk sociālajos tīklos paziņoja, ka avārijā neviens cilvēks neesot cietis.

 
Foto: Kadrs no video

Helovīna šausmas Tallinas centrā

31.oktobrī Tallinā risinājās baisi notikumi - policijai nācās atklāt uguni uz vīrieti, kurš galvaspilsētas centrā vicinājās ar nažiem. Viņš neklausīja policistu aicinājumiem nomest nažus. Viens no policistiem pēc trīs brīdinājuma šāvienu raidīšanas gaisā izšāva uz vīrieti, kurš vēlāk no gūtajiem savainojumiem mira.

Aculiecinieki stāstīja, ka vīrietis drēgnajā dienā staigāja basām kājām, ap kaklu bija aplicis cilpu, bet uz pieres uzrakstījis vārdu «loll» jeb «muļķis». Vietējie mediji viņu identificēja kā veiksmīgā igauņu uzņēmēja un kompānijas «Transferwise» dibinātāja Kristo Kārmanna brāli Jānusu.

 
Foto: Kadrs no video

Policija uz ceļa izritina «ezi»

Maijā Jegevas apriņķa policija apturēja bēgošu autovadītāju, izritinot uz ceļa tā saucamo «ezi». Operācija noslēdzās veiksmīgi. Lai arī vadītājs centās izvairīties no slazda, tas tomēr neizdevās un apskādēto riepu dēļ bēguļošanu turpināt nevarēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu