Porošenko: Ukrainā aizturētie Krievijas pilsoņi tiks mainīti pret Krievijā ieslodzītajiem ukraiņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kijeva trešdien Donbasa gūstekņu apmaiņas ietvaros nav atbrīvojusi Ukrainā apcietinātos Krievijas pilsoņus, jo plāno to darīt vienīgi apmaiņā pret Krievijā apcietināto Ukrainas pilsoņu atbrīvošanu, pavēstīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

«Tiks pieliktas lielākas pūles, lai izvilktu mūsu pilsoņus no Krievijas cietumiem, no okupētās Krimas, un tādēļ mēs šodien neatdevām nevienu Krievijas iedzīvotāju,» prezidenta teikto citē Ukrainas mediji.

Vairāk nekā 15 Krievijas pilsoņu, kas atrodas Ukrainas cietumos, atbrīvošana jāsaista ar Krievijā ieslodzījumā turēto Ukrainas pilsoņu Romāna Suščenko, Oļeha Sencova, Oleksandra Koļčenko, Staņislava Kliha, Mikolas Karpjuka un daudzu citu atbrīvošanu, skaidroja Porošenko.

Austrumukrainā trešdien notika gūstekņu apmaiņas procedūra Ukrainas valdības un Donbasa promaskavisko teroristu grupējumu starpā.

Teroristi Ukrainas pusei nodevuši 74 gūstekņus, bet Ukraina teroristiem - 237.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, bet apmēram trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu