Kremlis brīdina ASV: Nejaucieties mūsu vēlēšanās!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV nopēlusi Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu, kas aizliedz opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam kandidēt 2018.gada prezidenta vēlēšanās. Krievijas Ārlietu ministrija atbildējusi, ka šādi ASV izteikumi esot «tieša iejaukšanās vēlēšanu procesā», ziņo «Deutsche Welle».

«Šis ASV Valsts departamenta paziņojums, kas noteikti nebūs vienīgais, ir tieša iejaukšanās vēlēšanu procesā un valsts iekšējās lietās,» paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

ASV pauda bažas par «neatkarīgu balsu ierobežošanu» pirms nākamā gada vēlēšanām. Zaharova tikmēr pārmetusi, ka tie esot «tie paši cilvēki», kas Kremļa sponsorētajiem «medijiem» RT un «Sputnik» piemērojuši ārvalstu aģentu statusu.

Pēc Donalda Trampa ievēlēšanas ASV prezidenta amatā pastiprinājušās aizdomas par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV 2016.gada vēlēšanās. ASV drošības dienestu paziņojumā apstiprināts, ka esot pierādījumi Krievijas mēģinājumiem iejaukties vēlēšanās, lai veicinātu sava izvēlētā kandidāta izredzes, un arī lielākie sociāli tīkli atraduši ar Krieviju saistītus kontus, kas, visticamāk, centušies ietekmēt vēlēšanu iznākumu.

ASV sāktas vairākas izmeklēšanas, tai skaitā par Trampa kampaņas saitēm ar Maskavu.

Navaļnijs pēc aizlieguma kandidēt aicinājis savus atbalstītājus boikotēt gaidāmās Krievijas prezidenta vēlēšanas, kā arī izteicies, ka pašreizējais prezidents Vladimirs Putins esot «ļoti nobijies un baidās kandidēt pret mani». Lēmums aizliegt Navaļnijam kandidēt oficiāli pamatots ar viņa kriminālo sodāmību, ko daudzi uzskata par atriebību par viņa kampaņu pret korupciju Krievijā.

Aizliegumu kritizējis arī Eiropas Savienības (ES) ārlietu dienests, norādot, ka tas rada šaubas par to, ka prezidenta vēlēšanas Krievijā būs demokrātiskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu