«Apple» atvainojas par «iPhone» darbības palēnināšanu, sola cenas atlaidi akumulatoriem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV tehnoloģiju milzis «Apple» ceturtdien atvainojās patērētājiem par iepriekšējo modeļu viedtālruņu «iPhone» darbības palēnināšanu, bet solīja cenas atlaidi to akumulatoriem.

Kompānija «Apple» pagājušonedēļ apstiprināja, ka tā palēnina iepriekšējo modeļu «iPhone» darbību un ka dažiem modeļiem tas tiek darīts apzināti, lai pielāgotu sistēmas darbību sarūkošai akumulatora veiktspējai.

«Mēs zinām, ka daži no jums jūtas tā, ka «Apple» būtu jūs pievīlusi. Mēs atvainojamies,» teikts Sanfrancisko bāzētās kompānijas paziņojumā.

«Apple» ņems vērā patērētāju bažas un mēģinās atgūt viņu uzticību ar vairākiem soļiem, piebilda kompānija.

No nākamā gada janvāra beigām līdz decembrim cena par akumulatora nomaiņu viedtālrunim ar beigušos garantijas termiņu tiks samazināta par 50 ASV dolāriem - no 79 dolāriem līdz 29 dolāriem. Tas attieksies uz «iPhone 6» vai jaunāku modeli.

Kompānija arī palielinās atklātību ar programmatūras atjauninājumu, kas ļaus lietotājam redzēt, vai akumulators ietekmē tālruņa veiktspēju.

Patērētājiem bija aizdomas, ka viedtālruņu darbība tiek palēnināta, lai piespiestu iegādāties jaunāku modeli, bet kompānija pagājušonedēļ paziņoja, ka tas tiek darīts tikai tāpēc, lai paildzinātu akumulatoru mūžu.

«Apple» ceturtdien solīja, ka detalizētāka informācija par akumulatoru nomaiņu ar atlaidi un minēto programmatūras atjauninājumu «drīz tiks sniegta» kompānijas vietnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu