Irākiešu migrants piecas stundas brauc no Serbijas uz Horvātiju, paslēpies zem autobusa

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gados jauns irākiešu migrants Serbijā paslēpās zem autobusa un nobrauca piecas stundas, turoties pie ass, līdz tika atklāts Horvātijā, ceturtdien ziņoja Horvātijas mediji.

Laikraksts «Jutarnji List» citēja Horvātijas autobusu kompānijas «Cazmatrans» amatpersonu teikto, ka 21 gadu vecais irākietis paslēpās zem autobusa, kas otrdien brauca no Belgradas uz Zagrebu.

Migrants riskēja ar dzīvību, apmēram 400 kilometrus turoties pie ass ar rokām un kājām.

«Mēs sadzirdējām skaļu troksni zem autobusa.. Mēs pasaucām vienu no autobusa šoferiem, un, sadzirdējis neparastās skaņas, viņš apturēja autobusu,» laikrakstam pastāstīja viens no pasažieriem.

Tiklīdz autobuss bija apstājies pie Ivaničgradas 40 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Zagrebas, no tā apakšas izlīda redzami šokētais vīrietis, kurš bija netīrs un ar asiņainām rokām, sacīja pasažieris.

Horvātijas policija paziņoja, ka tā atradusi 21 gadu veco vīrieti ceļa malā pēc tam, kad policijai piezvanīja autobusa šoferis.

Migrants saņēma medicīnisko palīdzību, bet nebija nopietni ievainots.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka šis vīrietis tagad atrodas migrantu tranzīta centrā, bet viņa «nelegālās iekļūšanas Horvātijā» dēļ ir sākta tiesvedība viņa nosūtīšanai atpakaļ uz Serbiju.

Eiropas Savienības dalībvalsts Horvātija, kas gan nav Šengenas zonā, atrodas Balkānu migrācijas maršrutā, kuru šķērsoja simtiem tūkstoši migrantu ceļā uz turīgajām Eiropas rietumu un ziemeļu valstīm, līdz 2016.gadā šis maršruts tika slēgts.

Vairāki tūkstoši migrantu ir iestrēguši Serbijā, tomēr katru dienu vairāki desmiti no viņiem mēģina doties tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu