Krievija vēlas ierīkot prezidenta vēlēšanu iecirkņus Igaunijas pilsētās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Sputnik

Krievijas vēstniecība Igaunijā lūgusi Igaunijas Ārlietu ministrijai atļauju nākamā gada martā paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās atvērt iecirkņus tajās Igaunijas pilsētās, kur kompakti dzīvo Krievijas pilsoņi.

«Nosūtījām notu Igaunijas Ārlietu ministrijai ar lūgumu ļaut mums rīkot balsošanu vairākās pilsētās, kur kompakti dzīvo mūsu pilsoņi. Tas attiecas gan uz vēstniecības konsulāro apgabalu, gan uz ģenerālkonsulāta Narvā konsulāro apgabalu. Pagaidām neesam saņēmuši galīgo atbildi uz mūsu priekšlikumu,» intervijā Igaunijas radiostacijai «Radio 4» piektdien sacīja Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs.

Viņš piebilda, ka pagājušā gada septembrī, kad Krievijā notika dažādu līmeņu vēlēšanas, Igaunijā bija ierīkoti balsošanas iecirkņi Krievijas vēstniecības ēkā un vēstniecības darbinieku rezidencē, bet interese par vēlēšanām bijusi liela un ar šīm telpām nav bijis pietiekami.

Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienestā piektdien nevarēja atbildēt, vai Krievijai 18.martā paredzētajās prezidenta vēlēšanās tika atļauts ierīkot balsošanas iecirkņus ne tikai Tallinā, bet arī citur Igaunijā.

Jau ziņots, ka 18.martā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas. Gaidāms, ka tajās uz vēl vienu termiņu tiks ievēlēts pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu