Igaunijas ĀM: Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirkņus drīkstēs atvērt Tallinā, Tartu un Narvā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas Ārlietu ministrija atteikusies izpildīt Krievijas vēstniecības lūgumu atļaut atvērt vēlēšanu iecirkņus Igaunijas pilsētās, kur kompakti dzīvo Krievijas pilsoņi, norādot, ka iecirkņus drīkstēs atvērt tikai Krievijas vēstniecībā Tallinā, tās konsulārajā nodaļā Tartu, kā arī ģenerālkonsulātā Narvā.

«Igaunijā akreditētās ārvalstu pārstāvniecības drīkst rīkot vēlēšanas savu valstu pilsoņiem tikai ar [Igaunijas] Ārlietu ministrijas atļauju [diplomātisko] pārstāvniecību vai goda konsulātu telpās, līdz ar to viņi var rīkot [balsošanu Krievijas prezidenta vēlēšanās] līdztekus vēstniecības Tallinā telpām arī [konsulārās nodaļas] Tartu un [ģenerālkonsulāta] Narvā telpās,» ziņu aģentūrai BNS teica Igaunijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

Jau vēstīts, ka Krievijas vēstniecība Igaunijā bija lūgusi Igaunijas Ārlietu ministrijai atļauju nākamgad martā paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās atļaut atvērt iecirkņus tajās Igaunijas pilsētās, kur kompakti dzīvo Krievijas pilsoņi.

«Mēs nosūtījām notu Igaunijas Ārlietu ministrijai ar lūgumu ļaut mums rīkot balsošanu vairākās pilsētās, kur kompakti dzīvo mūsu līdzpilsoņi. Tas attiecas gan uz vēstniecības konsulāro apgabalu, gan uz ģenerālkonsulāta Narvā konsulāro apgabalu,» intervijā Igaunijas radiostacijai «Radio 4» piektdien sacīja Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs.

Viņš piebilda, ka pagājušā gada septembrī, kad Krievijā notika dažādu līmeņu vēlēšanas, Igaunijā bija ierīkoti balsošanas iecirkņi Krievijas vēstniecības ēkā un vēstniecības darbinieku rezidencē, bet interese par vēlēšanām bijusi liela, un ar šīm telpām nav bijis pietiekami.

18.martā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas. Gaidāms, ka tajās uz vēl vienu termiņu tiks ievēlēts pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu