Polijas valdība apspriež bēgļu ievešanu medicīniskās palīdzības saņemšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas valdība apspriež ideju par sīriešu bēgļu nogādāšanu uz Poliju medicīniskās palīdzības saņemšanai, piektdien paziņoja Senāta vicespīkers Adams Belans.

Polijas konservatīvā valdība ir nonākusi konfliktā ar Eiropas Savienības (ES) vadību, atsakoties uzņemt migrantus pēc ES noteiktās kvotu sistēmas.

Tomēr pēc Polijas premjerministra nomaiņas šomēnes Polija ir sākusi apspriest bēgļu ievešanu ārstēšanai tā saukto «humāno koridoru» ietvaros.

Belans piektdien sacīja, ka «valdībā notiek diskusija par šo tematu».

«Es uzskatu, ka mēs varam apsvērt pagaidu palīdzību tiem, kam tā visvairāk vajadzīga – gados veciem cilvēkiem, maziem bērniem, sevišķi kristiešiem,» Belans paziņoja telekanālā TVN24, bet uzsvēra, ka viņš nerunā valdības vārdā.

Viņš sacīja, ka iepriekš vajadzētu noteikt, cik ilgi šiem pacientiem jāārstējas, cik ilgi viņi uzturēsies Polijā un «kas notiks, kad viņi būs gatavi atgriezties Sīrijā».

Polijas konservatīvās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) valdība pēc nākšanas pie varas 2015.gadā minēja drošības apsvērumus kā iemeslu, lai nepildītu iepriekšējās liberālās valdības solījumu uzņemt apmēram 7000 patvēruma meklētāju pēc ES noteiktās kvotu sistēmas. Polijā ietekmīgā Romas katoļu baznīca ir kritizējusi jaunās valdības nostāju šajā jautājumā.

Polijas jaunā premjerministra Mateuša Moravecka tēvs parlamentārietis Kornels Moraveckis šonedēļ izteicās, ka 7000 bēgļu uzņemšana nevarētu būt problēma Polijai, kur ir gandrīz 40 miljoni iedzīvotāju.

Kornels Moraveckis tomēr teica, ka no jebkādiem jaunienācējiem tiktu gaidīts, ka viņi pieņems Polijas paražas. «Mēs varam mēģināt padarīt viņus par poļiem,» viņš sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu