Lielbritānijā uzbrukumi ar nazi, Vācijā uguņošana atņem dzīvības: Jaungada sagaidīšanas «melnā statistika»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunais gads daudzviet pasaulē sagaidīts ar traģiskiem notikumiem. Lielbritānijā Vecgada vakarā notika vairāki uzbrukumi ar nazi, kamēr Vācijā divi cilvēki zaudēja dzīvību no traumām, kas saistītas ar uguņošanu, ziņo portāls «The Local».

Londonā Vecgada vakarā un agrās Jaungada rīta stundās četri cilvēki mira savstarpēji nesaistītos uzbrukumos ar nazi. Visi upuri bija vīrieši vecumā no 17 līdz 20 gadiem, vēsta «The Independent». Vēl viens divdesmitgadnieks tika sadurts un nogādāts slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Izmeklētāji uzbrukumus nodēvējuši par «sirdi plosošiem» un aicinājuši cīnīties pret vardarbīgo noziegumu skaita pieaugumu Lielbritānijas galvaspilsētā. Sāktas četras atsevišķas izmeklēšanas par slepkavību, taču pagaidām aresti veikti tikai saistībā ar vienu no incidentiem.

Tikmēr Vācijā Jaungada naktī pirotehnikas negadījumos mira 35 un 19 gadus veci vīrieši Brandenburgā.

Turpat jauniešu mesta «poļu raķete» radīja smagus sejas savainojumus 11 gadus vecam puikam. Šāda veida petardes nopērkamas uz robežas ar Poliju un satur lielāku sprāgstvielu daudzumu nekā tās, ko atļauts tirgot Vācijā.

Berlīnē pieciem cilvēkiem Jaunā gada svinības beidzās ar amputētām rokām un pirkstiem. Kopumā Vācijas galvaspilsētā ar pirotehniku saistītos negadījumos cieta 21 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu