Jaunzēlandieši uzbūvē salu, lai netraucēti iedzertu sabiedriskā vietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Vairāki Jaunzēlandes iedzīvotāji izdomājuši radošu pieeju alkohola lietošanas aizliegumam sabiedriskās vietās – viņi uzbūvējuši nelielu salu Tairua upes grīvā, netālu no Koromandelas pussalas piekrastes, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Mākslīgā sala Jaunzēlandes Ziemeļsalā parādījusies pagājušā gada pēdējā dienā – tā aprīkota ar piknika galdu un soliem, kā arī ledus kasti, kurā atvēsināt dzērienus.

Idejas autori uzsver, ka sala atrodas «starptautiskajos ūdeņos», tāpēc uz to nav attiecināms Koromandelā pastāvošais aizliegums lietot alkoholiskus dzērienus publiskās vietās.

Idejas autori uz savas salas sagaidīja Jauno gadu, vērojot svētku salūtu un dzerot alkoholu.

Alkohola lietošanas aizliegums sabiedriskās vietās Koromandelā tika noteikts uz Jaungada svinību laiku. Par šā noteikuma neievērošanu pārkāpējiem bija paredzēts 250 Jaunzēlandes dolāru naudassods vai arests.

Koromandelas policija «alkohola salas» parādīšanos novērtējusi ar humoru.

«Tā ir radoša domāšana. Ja es to būtu zinājis, es noteikti būtu pievienojies,» informāciju par salas parādīšanos komentējis Koromandelas policijas pārstāvis Džons Kellijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu