Austrālijā no upes izcelta lidmašīna, kuras avārijā gāja bojā ģimene

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas policija upē netālu no Sidnejas atraduši neliela lidaparāta atliekas, kura avārijā Vecgada vakarā gāja bojā seši cilvēki, vēsta raidorganizācija BBC. Lidmašīnā atradās britu uzņēmējs Ričards Kazinss, četri viņa ģimenes locekļi un kanādiešu pilots.

Policija ar nirēju un ceļamkrāna palīdzību izcēla lidaparātu no 13 metru dziļuma Hoksburijas upē, apmēram 50 kilometru attālumā no Sidnejas.

Ģimene bija ceļā no ekskluzīva restorāna Jeruzalemes līcī, Austrālijā, atpakaļ uz Sidneju.

Avārijā dzīvību zaudēja 58 gadus vecais Kazinss, kurš bija kompānijas «Compass Group» vadītājs, viņa 48 gadus vecā dzīvesbiedre Emma Boudena ar savu 11 gadus veco meitu, kā arī Kazinsa 23 un 25 gadus vecie dēli. Lidaparātu vadīja 44 gadus vecais pilots Garets Morgans.

Izmeklētāji pētīs lidmašīnas vraku, apkopos aculiecinieku stāstīto un pārbaudīs pilota profesionālo darbību pirms avārijas. Pagaidām notikušā iemesli nav skaidri.

Policija norāda, ka tā pati lidmašīna reiz jau avarēja 1996.gadā. Laikraksts «The Sydney Morning Herald» vēsta, ka toreiz avāriju izraisījuši slikti laika apstākļi. Negadījumā gāja bojā lidmašīnas pilots.

Pēc tam lidaparāts tika salabots atbilstoši drošības noteikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu