Uzbrukumā Sīrijā nogalinātas divas Krievijas militārpersonas un bojātas lidmašīnas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Islāmistu kaujinieku uzbrukumā Sīrijā Vecgada vakarā nogalinātas divas Krievijas militārpersonas, ceturtdien paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

«Iestājoties tumsai, Hmeimimas gaisa spēku bāze tika pēkšņi apšaudīta (..). Apšaudes rezultātā tika nogalinātas divas militārpersonas,» paziņoja ministrija, piebilstot, ka uzbrukumu sarīkojusi «mobila kaujinieku grupa».

Laikraksts «Kommersant» ziņo, ka uzbrukumā praktiski iznīcinātas arī septiņas armijas lidmašīnas, bet Aizsardzības ministrija to noliedza, nodēvējot par viltus ziņām.

Tikmēr Krievijas valsts mediju uzņēmuma VGTRK kara korespondents Romāns Sapoņkovs sociālajos tīklos izlicis Hmeimimas bāzē uzņemtas fotogrāfijas ar apšaudē bojātu bumbvedēju «Su-24M».

«Tomēr ir cietusi tehnika. Provizoriski seši «Su-24», viens «Su-35S», viens «An-72», viens izlūks «An-30», viens «Mi-8»,» raksta Sapoņkovs. «Divus «Su-24» un «Su-35S» izdevies atjaunot ierindā.»

Krievijas gaisa spēki sāka veikt gaisa triecienus Sīrijā 2015.gadā, atbalstot Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkus. Krievijas gaisa triecieni palīdzēja Asadam atgūt kontroli pār lielu Sīrijas daļu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu