Foto: Gada pirmais sniegputenis ASV ziemeļaustrumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV ziemeļaustrumos pienācis 2018.gada pirmais sniegputenis. Laika apstākļu un aizsnigušo ceļu dēļ slēgtas skolas un traucēta satiksme, vēsta aģentūra «Reuters».

Gaisa temperatūrai nokrītot zem nulles, vairākos ASV reģionos uzsnidzis sniegs un parādījies ledus.

Savukārt citviet, piemēram, Masačūsetsas štatā, izcēlušies plūdi, kas vairākas ielas padarījuši neizbraucamas.

Foto: AP/ScanPix

Šogad Ņujorkā tika sagaidīts viens no aukstākajiem Jaunajiem gadiem pilsētas vēsturē. Jaungada naktī gaisa temperatūra Ņujorkā bija 10 grādi pēc Fārenheita (-12 grādi pēc Celsija). Aukstā laika dēļ Taimskvērā bija mazāk svinētāju nekā parasti. Visaukstākais Jaungads Ņujorkā tika pieredzēts 1907.gadā, kad gaisa temperatūra bija -17 grādi pēc Celsija.

Foto: Reuters/Scanpix

Tikmēr ASV prezidents un klimata pārmaiņu skeptiķis Donalds Tramps pagājušā gada nogalē tvītoja, ka Savienotajām Valstīm noderētu «vecā, labā globālā sasilšana».

Eksperti biežāk lieto terminu «klimata pārmaiņas», nevis «globālā sasilšana», jo siltumnīcas efektu izraisošo gāzu nonākšana atmosfērā noved pie neraksturīgiem un dažkārt ekstremāliem laika apstākļiem, nevis vienkārši pie gaisa temperatūras paaugstināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu