Sašutums Londonā: no cietuma atbrīvos taksistu-sērijveida izvarotāju

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā lielu sašutumu izraisījuši plāni pēc astoņu gadu cietumsoda no ieslodzījuma atbrīvot Londonas taksistu, kurš vainots vairāk nekā simt izvarošanu un seksuāla rakstura noziegumu pastrādāšanā, vēsta raidorganizācija SKY.

Džons Vorbojs noziegumus pastrādāja laikā no 2002. līdz 2008. gadam. 2009. gadā Vorboju ieslodzīja, un kopš tā laika policija viņu sasaistījusi ar vairāk nekā simt izvarošanas un seksuālu uzbrukumu gadījumiem.

Leiboristu deputāte Iveta Kūpere pieprasījusi attiecīgo iestāžu skaidrojumu, kāpēc pieņemts lēmums atbrīvot Vorboju pēc tik neilga cietumsoda.

Lielākā daļa Vorboja upuru bija sievietes, kuras devās mājās pēc izklaidēšanās Vestendas un Čelsijas bāros. Taksists sievietēm stāstīja, ka esot uzvarējis loterijā, un piedāvāja viņām dzirkstošo vīnu, lai nosvinētu laimestu. Taču dzērienam bija pievienoti spēcīgi nomierinoši līdzekļi. Sazāļotās pasažieres viņš seksuāli izmantoja savas automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

Padome trīs cilvēku sastāvā, kas lemj par ieslodzīto atbrīvošanu, nolēma 60 gadus veco Vorboju atbrīvot no ieslodzījuma. Par to netika paziņots viņa upurēm.

Vorboja spriedums paredzēja, ka viņu atbrīvot varēs ne ātrāk kā pēc astoņiem gadiem, ja padome uzskatīs, ka viņš vairs nerada draudus sievietēm.

Vorboja bijusī sieva Džīna Kleitone sacīja, ka noziedznieku nekad nevajadzētu izlaist brīvībā. «Nākamais solis varēja būt slepkavība,» viņa teica intervijā tabloīdam «The Sun».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu