MH370 mistērija: ASV uzņēmums atsāks pazudušās lidmašīnas meklējumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizija atļaus ASV bāzētai kompānijai atsākt mīklaini pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas MH370 meklēšanu. Uzņēmums cer beidzot atrisināt vienu no lielākajām aviācijas mistērijām pasaulē, vēsta aģentūra «Reuters».

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgusī meklēšana Indijas okeānā tika izbeigta šā gada janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas. Meklēšanā bija iesaistītas Austrālija, Ķīna un Malaizija.

Ziņu aģentūras «Reuters» rīcībā nonākusi e-pasta vēstule, ko organizācija «MH Family Support» piektdien nosūtījusi upuru ģimenēm. Tajā teikts, ka ASV uzņēmums «Ocean Infinity» atsāks meklējumus. Kompānija atlīdzību saņems tikai tad, ja tai izdosies atrast šķietami bez pēdām pazudušo lidaparātu.

Malaizijas amatpersonas atteicās komentēt e-pastu.

«Ocean Infinity» trešdien sacīja, ka tā kuģis esot pietuvojies iespējamajai meklējumu vietai. Kuģis otrdien no Dienvidāfrikas devās Austrālijas pilsētas Pērtas virzienā, liecina «Reuters» dati.

Izmeklētāji pieļauj, ka kāds apzināti izslēdzis «Boeing 777» sakaru pārraidi un tad novirzījis lidojumu virs Indijas okeāna, kura salās atrastas lidmašīnas atlūzas. Vismaz trijos gadījumos apstiprināts, ka tās nākušas no pazudušās lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu