Makrons: Turcijas centienos iestāties ES nav iespējams nekāds progress

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas centienos iestāties Eiropas Savienībā (ES) nav iespējams nekāds progress, ņemot vērā Turcijā pēc neveiksmīgā puča mēģinājuma notiekošās «tīrīšanas» un cilvēktiesību pārkāpumus, piektdien paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

«Runājot par attiecībām ar Eiropas Savienību, ir skaidrs, ka nesenie notikumi un izvēles nepieļauj nekādu progresu [iestāšanās] procesā,» Parīzē kopīgā preses konferencē ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu paziņoja Makrons.

Savukārt Erdoans Makronam norādīja, ka Turcijas ilgā gaidīšana ir nogurdinoša.

«Tā mūs nopietni nogurdina. Iespējams, tas mums liks pieņemt lēmumu,» viņš paziņoja, nekonkretizējot, kāds tas varētu būt.

Oficiālās iestāšanās sarunas ar Turciju tika uzsāktas 2005.gadā, kad beidzot izdevās pārvarēt vairāku ES dalībvalstu pretestību, tām bažījoties par bloka nākotni pēc tik lielas musulmaņu valsts uzņemšanas.

Taču sarunu temps bijis ļoti gauss un pēc 2016. gadā Turcijā notikušā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma tās faktiski apstājušās, jo Ankara puču izmantojusi kā ieganstu vēl aktīvākai politiskās opozīcijas un neatkarīgās preses apklusināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu