Pēc protestiem pilī Saūda Arābijā aizturēti 11 prinči

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / EPA

Saūda Arābijā aizturēti un tiks tiesāti 11 prinči, kuri sarīkojuši protestu vienā no karaļa pilīm un atteikušies to pamest, sestdien vēstīja Saūda Arābijas mediji.

Atsaucoties uz vārdā neminētām amatpersonām, ar Saūda Arābijas valsti saistītā ziņu vietne «Sabq» vēstīja, ka par karaliskās ģimenes aizsardzību atbildīgās Nacionālās gvardes nodaļai tika pavēlēts prinčus aizturēt.

Tīmekļa vietne arī ziņoja, ka aizturētie nogādāti maksimālas drošības cietumā valsts galvaspilsētā Rijādā.

Prinči esot prasījuši finansiālu kompensāciju par kādam radiniekam piespriestu nāvessodu, kā arī pieprasīja atcelt lēmumu, ar ko apturēti valsts maksājumi par karaliskās ģimenes pārstāvju ūdensapgādes un elektrības rēķiniem, rakstīja «Sabq».

Saūda Arābijā pēdējā laikā veiktas vairākas reformas, tostarp ieviešot pievienotās vērtības nodokli (PVN) un atceļot dažādas privilēģijas karaliskās ģimenes locekļiem. Tas darīts, reaģējot uz zemām naftas cenām, kas izraisījušas budžeta deficītu.

Saūda Arābijā jau pērn tika aizturēti vairāki desmiti karaliskās ģimenes locekļu un bijušo un esošo augsta ranga amatpersonu, to pamatojot ar cīņu pret korupciju, lai arī šie soļi saistīti arī ar ietekmīgā kroņprinča Mohammada bin Salmana vēlmi nostiprināt savu varu.

Kopš Mohammads bin Salmans pērnā gada jūnijā kļuva par kroņprinci un faktisko valsts vadītāju, viņš konservatīvajā karalistē īstenojis plašas reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu