Austrālijā savvaļas ugunsgrēki apdraud mājas un iedzīvotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ELLEN SMITH / AAP

Austrālijas dienvidos plosās mežu ugunsgrēki, kas apdraud savvaļas dzīvniekus mežos un fermās. Ir apdraudēta arī dzīvnieku dabīgā dzīves vide – eikalipti, tādēļ zvēri dodas meklēt patvērumu pie cilvēkiem. Adelaidas kalnu apkārtnē Dienvidaustrālijas štatā situāciju vēl vairāk pasliktina brāzmainais vējš, kas bieži maina virzienu. Melburnas dienvidaustrumos brīžiem veidojas pat nepārtraukta kilometru plata uguns josla.

Ugunsgrēki apdraud arī vietējos iedzīvotājus. Liesmu skartajā reģionā dzīvo aptuveni 40 000 cilvēku. Daudzas apdzīvotas vietas var tikt pilnībā iznīcinātas.

Par ugunsgrēkiem tiek ziņots ne tikai no Viktorijas štata ar galvaspilsētu Melburnu, bet arī no kaimiņos esošā Dienvidaustrālijas štata. Šervudā liesmu ielenkumā nonākusi ugunsdzēsēju automašīna, taču cilvēki nav cietuši. Varasiestādes lēš, ka liesmas varētu būt aptvērušas aptuveni 8000 hektāru zālāju un krūmu.

Dienvidaustrālijas štata galvaspilsētā Adelaidā gaisa temperatūra agrā sestdienas rītā sasniedza +42,3 grādus pēc Celsija. Sinoptiķi lēš, ka rīt gaisa temperatūra vajadzētu pazemināties.

Tik spēcīgi ugunsgrēki Dienvidaustrālijas štatā nav piedzīvoti kopš 1983.gada, kad liesmās dzīvības zaudēja 70 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu