Vācijas koalīcijas sarunās spriedīs par ES nākotni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sarunās par Vācijas valdības koalīcijas izveidošanas iespējām kancleres Angelas Merkeles vadītais konservatīvais bloks (CDU/CSU) un centriski kreisie sociāldemokrāti (SPD) pirmdien koncentrēsies jautājumiem, kas skar Eiropas Savienības (ES) nākotni.

Merkeles kristīgo demokrātu (CDU) un viņu Bavārijas partneru Kristīgi sociālās savienības (CSU), kā arī SPD līderi otro dienu runās par vēl vienas «lielās koalīcijas» izveides iespējām, un šajās debatēs Eiropas nākotne būs viens no svarīgākajiem jautājumiem.

Neilgi pēc Bundestāga vēlēšanām Francijas prezidents Emanuels Makrons nāca klajā ar ES reformu priekšlikumiem, cita starpā rosinot izveidot atsevišķu eirozonas budžetu un finanšu ministra amatu, kā arī apvienotus Eiropas militārās intervences bruņotos spēkus.

Tiesa gan, Vācija, kas ilgstoši kopā ar Franciju tikusi uzskatīta par ES galveno dzinējspēku, nav sniegus skaidru atbildi uz šiem priekšlikumiem par pēcbreksita Eiropu, Merkelei smagi strādājot pie koalīcijas izveides.

CDU, CSU un SPD līderi svētdienas vakarā sacīja, ka diskutēs par nepieciešamību īstenot plašas reformas.

«Mēs apzināmies savu atbildību par Vācijas un Eiropas nākotni,» sacīja SPD ģenerālsekretārs Larss Klingbeils.

Tā dēvētajām zondēšanas sarunām, kas, domājams, noslēgsies piektdien, veiksmes gadījumā sekos oficiālas koalīcijas sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu