Berluskoni: Visi nelegālie imigranti ir noziedznieki

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nelegālie imigranti, kas pēdējo gadu laikā ieradušies Itālijā, visi ir noziedznieki, jo viņiem «nav iespēju» atrast legālu darbu, pirmdien publicētā intervijā sacīja ekspremjers Silvio Berluskoni.

«Atbilstoši viskonservatīvākajām aplēsēm Itālijā ir 500 000 nelegāļu, kas ieradušies pēdējos gados un kurus piecieš kreiso valdības,» laikrakstam «Il Foglio» sacīja ekspremjers.

«Šiem cilvēkiem nav iespēju iegūt legālu darbu, tāpēc, lai izdzīvotu, viņi ir spiesti pārkāpt likumu. Tas nozīmē nedeklarētu darbu, prostitūciju, laupīšanu, narkotiku tirdzniecību, zādzības un tā tālāk. Kā gan [no viņiem] iespējams nebaidīties,» vaicāja Berluskoni.

«Bailes [no imigrantiem] jākliedē, bloķējot jaunu ieceļotāju straumi, nevis vienkārši to mazinot,» skaidroja politiķis.

Tuvojoties 4.marta parlamenta vēlēšanām, Berluskoni konservatīvā koalīcija, kurā ietilpst arī galēji labējā Līga un «Itālijas brāļi», aptaujās ar 35% balsu atrodas vadībā. Eksperti prognozē, ka koalīcija varētu izcīnīt vairākumu parlamentā, ja tai izdotos iegūt vismaz 40% balsu.

Daudzi starptautisko notikumu komentētāji un mediji norādījuši uz paralēlēm starp Berluskoni un ASV prezidenta Donalda Trampa karjerām, īpaši populisma izmantošanu, lai iegūtu varu.

Berluskoni paziņojis, ka gribot kandidēt martā paredzētajās parlamenta vēlēšanās, lai arī viņam liegts ieņemt šāda veida amatus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu