Ziemas olimpiskajās spēlēs ieradīsies Ziemeļkorejas delegācija

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkoreja uz Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā Dienvidkorejā gatavojas sūtīt sportistus un augsta ranga amatpersonu delegāciju, otrdien vēsta ziņu aģentūra AP.

(Papildināta ziņa.)

Seulas un Phenjanas tiešajās sarunās Ziemeļkoreja apliecināja gatavību uz Olimpiādi sūtīt savu delegāciju, kas sastāvētu arī no taekvondo paraugdemonstrējumu komandas, līdzjutējiem un žurnālistiem.

Savukārt Dienvidkoreja piedāvājusi olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijās abām valstīm stadionā iziet kopā.

Ziemeļkoreja olimpiskajām spēlēm kvalificējusies vienā disciplīnā - daiļslidošanā pāriem, turklāt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) šai valstij pagarinājusi pieteikšanās termiņa beigas.

Vienlaikus Seulas un Phenjanas tiešajās sarunās, kas ir pirmās divu gadu laikā, Dienvidkoreja ierosinājusi, ka nākamais Korejas pussalas sadalīto ģimeņu apvienošanās pasākums varētu notikt nākammēnes Mēness kalendāra Jaungada brīvdienu laikā.

Tiesa, sarunu iznākums gan vēl joprojām ir neskaidrs, jo vairākos gadījumos abu pušu sarunas iepriekš beigušās bez rezultātiem.

Iepriekšējo reizi Ziemeļkoreja Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījās 2010.gadā Vankūverā, kad pa vienam tās pārstāvim startēja daiļslidošanā un ātrslidošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu