Mediji: ASV apsver «nelielu karu» ar Ziemeļkoreju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija apsver neliela atsevišķa militāra trieciena izdarīšanu Ziemeļkorejai, lai tādējādi demonstrētu tās nodomu nopietnību un panāktu Ziemeļkorejas raķešu un kodolprogrammas apturēšanu, liecina ASV laikraksta «The Wall Street Journal» un Lielbritānijas medija «The Telegraph» rīcībā esošā informācija.

Saskaņā ar abu mediju rīcībā esošo informāciju, Baltais nams pēdējo mēnešu laikā ir krietni sarosījies attiecībā uz militārā risinājuma plāna sagatavošanu, jo turpina palielināties bažas, ka diplomātiskā pieeja nedarbojas.

Kā medijiem pavēstījuši vairāki situāciju labi pārzinoši informācijas avoti, plāns paredz īstenot mērķtiecīgu uzbrukumu, piemēram, Ziemeļkorejas raķešu palaišanas centram vai bruņojumu noliktavai.

Minētā plāna autori cer, ka šāds uzbrukums nodemonstrētu Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam, ka ASV ir ļoti nopietna savā vēlmē panākt Ziemeļkorejas kodolprogrammas apturēšanu.

«Pentagons mēģina rast iespēju, kas ļautu viņiem «pārsist Ziemeļkorejai degunu»,» norādīja viens no informācijas avotiem, uzsverot, ka tādējādi ASV vēlas parādīt savu militāro varenību un brīdināt Ziemeļkoreju par sekām, kuras izraisītu tās iesaistīšanās pilna apjoma karā ar ASV.

«The Wall Street Journal» un «Telegraph» vēsta, ka Baltajā namā nav vienprātības par šo plānu.

Plāna aizstāvji norāda, ka Ziemeļkoreja varētu arī neatbildēt uz ASV triecienu, baidoties no turpmākiem ASV triecieniem.

Savukārt plāna kritiķi uzskata, ka šāda stratēģija ir ļoti riskanta, jo tā var izraisīt plašu militāru konfliktu starp ASV un Ziemeļkoreju, iespējams pat kodolkonfliktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu