Avoti: Turcija izsauc Krievijas un Irānas vēstniekus saistībā ar uzbrukumiem Sīrijas Idlibas provincē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas Ārlietu ministrija otrdien izsaukusi Krievijas un Irānas vēstniekus uz Ankaru saistībā ar Sīrijas režīma nesen veiktajiem uzbrukumiem nemiernieku kontrolētajiem rajoniem Idlibas provincē, ziņo avoti Turcijas diplomātiskajās aprindās.

Uzbrukumi bija vērsti pret mēreni noskaņotajiem Sīrijas opozīcijas spēkiem Idlibas provincē netālu no Turcijas robežas, liecina Turcijas ārlietu ministra Mevlita Čavušolu sacītais.

Čavušolu brīdinājis, ka tas var apdraudēt sarunas par Sīrijas konflikta atrisināšanu.

«Režīma spēki uzbrūk mērenajai opozīcijai, aizbildinoties ar cīņu pret grupējumu «Al Nusra»,» Čavušolu sacīto citēja ziņu aģentūra «Anadolu».

Gandrīz visu Idlibas provinci kontrolē pret Sīrijas valdību noskaņotie spēki, no kuriem dominējošais ir kaujinieku grupējums «Hayat Tahrir al-Sham», kuru veido galvenokārt bijušies «Al Nusra» kaujinieki.

Krievija iecerējusi janvāra beigās Sočos sarīkot Sīrijas miera kongresu.

Čavušolu uzsvēris, ka visām pusēm, kas šajā pasākumā piedalīsies, vajadzētu atturēties no darbībām, kas varētu apdraudēt sarunas.

Avoti Turcijas diplomātiskajās aprindās ziņo, ka Turcijas Ārlietu ministrija paudusi bažas Krievijas un Irānas vēstniekiem par pēdējā laika uzbrukumiem, norādot, ka tie «pārkāpj Idlibas deeskalācijas zonas robežas», par kurām vienojušās Turcija, Irāna un Krievija.

Avoti ziņo, ka Ankara lūgusi Krievijas vēstnieku runāt ar Maskavu, lai tā dara zināmu Sīrijas valdībai, ka šādi uzbrukumi ir jāizbeidz.

Krievija un Irāna Sīrijā atbalsta prezidenta Bašara al Asada režīmu, bet Turcija - noteiktus opozīcijas grupējumus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu