Ziemeļīrijā notiesā Latvijas valstspiederīgo: viņš mēģināja melnzemi pārdot kā heroīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļīrijā četru mēnešu cietumsods piespriests Latvijas valstspiederīgajam Vadimam Brovkinam, kurš Belfāstas centrā mēģināja narkomāniem pārdot maisiņos sapakotu melnzemi, uzdodot to par heroīnu, vēsta portāls «Belfast Telegraph».

Vīrieti aizturēja pagājušā gada 8.jūlijā pēc tam, kad vairāki Brovkina uzrunātie cilvēki par viņu ziņoja policijai. Likumsargi atrada vīrieša jakā paciņas, ko noturēja par heroīnu.

30 gadus vecais Brovkins tiesā atzina, ka esot mēģinājis pārdot viltus narkotikas rajonos, kur apgrozās narkomāni. Viņš atzina vainu apsūdzības punktā par smago narkotiku piedāvāšanu.

Prokurors tiesas zālē norādīja, ka Brovkins esot piederējis vietējam grupējumam, kas iesaukti par «Krieviem».

Brovkina advokāts stāstīja, ka vīrietis pēc ģimenes strīda esot pārcēlies uz Belfāstu un cīnījies ar nabadzību. «Viņš pats arī lietoja heroīnu,» teica advokāts. «Viņš paņēma zemi un izmantoja to, lai nopelnītu naudu.»

Tiesnese Fiona Begnala uzsvēra, ka no Brovkina darbībām esot cietuši citi cilvēki, tāpēc viņš pelnījis atbilstošu sodu - četrus mēnešus cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu