Par pazudušās lidmašīnas MH370 atrašanu piesola $70 miljonu atlīdzību

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas valdība trešdien noslēgusi līgumu ar ASV bāzēto kompāniju «Ocean Infinity», kas uzņēmusies 2014.gadā mīklainos apstākļos pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas MH370 meklējumus, vēsta «Bloomberg». Ja meklējumi beigsies veiksmīgi, atradēji saņems 20 līdz 70 miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību.

«Ocean Infinity» janvāra vidū sāks meklējumus, izmantojot kuģi ar 65 cilvēku apkalpi.

Malaizijas valdība sola 20 miljonu dolāru atlīdzību, ja lidmašīna vai abas tās «melnās kastes» tiks atrastas 5000 kvadrātkilometru lielajā platībā, kas patlaban tiek uzskatīta par ticamāko lidaparāta atrašanās vietu. Taču atlīdzības apmērs varētu sasniegt pat 70 miljonus dolāru, ja to atradīs līdz 25 000 kvadrātkilometru lielā attālumā.

Ja «Ocean Infinity» neizdosies atrast lidaparātu vai tā «melnās kastes», uzņēmums nesaņems nekādu atlīdzību.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgusī meklēšana Indijas okeānā tika izbeigta pērnā gada janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas. Meklēšanā bija iesaistītas Austrālija, Ķīna un Malaizija.

Izmeklētāji pieļauj, ka kāds apzināti izslēdzis «Boeing 777» sakaru pārraidi un tad novirzījis lidojumu virs Indijas okeāna, kura salās atrastas lidmašīnas atlūzas. Vismaz trijos gadījumos apstiprināts, ka tās nākušas no pazudušās lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu