Tramps: ASV tiesu sistēma ir salauzta un netaisna

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SHAWN THEW / EPA

ASV tieslietu sistēma ir «salauzta un netaisna», trešdien paziņoja prezidents Donalds Tramps, šādi reaģējot uz to, ka tiesnesis nobloķējis viņa lēmumu apturēt programmu, ar kuru no deportācijas tiek pasargāti tā dēvētie sapņotāji - imigranti, kas ASV nelegāli ievesti bērnībā.

Baltais nams jau iepriekš kā «nedzirdētu» raksturoja Sanfrancisko ASV apgabala tiesneša Viljama Alsupa lēmumu, kas tika pieņemts tajā pat dienā, kad Tramps tikās ar abu nometņu likumdevējiem, lai spriestu par programmu «Attiecībā uz bērnībā ieceļojušajiem atliktie pasākumi» (DACA).

«Tas tikai visiem demonstrē, cik salauzta un netaisna ir tiesu sistēma, kad pretējā puse kādā lietā (tādā kā DACA) vienmēr skrien uz devīto iecirkni un teju vienmēr uzvar, kaut arī vēlāk augstākās tiesas lēmumus atceļ», tviterī norādīja Tramps.

Pateicoties DACA, Savienotajās Valstīs var palikt imigranti, kas ASV ievesti nelegāli kā bērni.

DACA 2012.gadā ar izpildrīkojumu ieviesa toreizējais ASV prezidents Baraks Obama.

Tiesnesis Viljams Alsups atbalstīja Kalifornijas štata un citu prasītāju lūgumu novērst DACA likvidēšanu, līdz viņu prasības tiks izskatītas tiesā.

Atbilstoši programmai nelegālie imigranti var palikt ASV strādāt vai mācīties uz divu gadu periodu, kas var tikt atjaunots, ja viņi Savienotajās Valstīs ieceļojuši pirms 16 gadu sasniegšanas. Dalībai programmā akceptēti teju 800 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu