Austrija atsakās uzņemt «Islāma valsts» kaujinieku, kuram nepieciešama operācija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrijas Iekšlietu ministrija trešdien liedza ierasties valstī no Gruzijas džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekam, kuram nepieciešams veikt ārkārtas operāciju, un paziņoja, ka viņa ierašanās radītu «lielu» risku drošībai.

19 gadus vecais Temirlans M. atrodas komā pēc tam, kad 26.decembrī viņš tika sašauts galvā īpašo spēku operācijas laikā Gruzijas ziemeļos, ziņoja Austrijas laikraksts «Kronen Zeitung».

Tiek uzskatīts, ka viņš bija saistīts ar čečenu kaujinieku komandieri Ahmedu Čatajevu, kurš tika turēts aizdomās par terorakta organizēšanu Stambulas lidostā 2016.gadā.

Gruzijas varas iestādes ir lūgušas veikt šim vīrietim ārkārtas operāciju kādā Vīnes slimnīcā, bet Austrijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs paziņoja, ka Austrijas valdība ir uzlikusi veto viņa uzņemšanai šajā valstī.

Temirlana M. ierašanās radītu «lielu risku iekšējai drošībai», sacīja ministrijas preses sekretārs.

Viņš piebilda, ka šādas ierašanās gadījumā būtu iespējami glābšanas vai šantāžas mēģinājumi.

Austrija ar 8,7 miljoniem iedzīvotāju un lielu čečenu kopienu ir viena no Eiropas valstīm, kurās ir vislielākais ārvalstu džihādistu īpatsvars attiecībā uz iedzīvotāju skaitu.

Čatajevs tika nogalināts novembrī pretterorisma operācijas laikā Tbilisi. Turcijas mediji viņu identificējuši kā trīskāršā spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukuma organizētāju Stambulas galvenajā lidostā 2016.gada jūnijā, kurā tika nogalināti 46 un ievainoti vairāk nekā 200 cilvēki.

Austrijas jaunā valdība, kuru decembra vidū izveidoja konservatīvās Tautas partijas (OeVP) un galēji labējās Brīvības partijas (FPOe) koalīcija, ir solījusi apturēt nelegālo imigrāciju un padarīt nacionālo drošību par vienu no prioritātēm.

Iekšlietu ministrija ir FPOe pārziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu