Berlīnes varasiestādes pārņem bijušo skolas ēku, kurā bija iemitinājušies bēgļi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berlīnes tiesu izpildītājs un viņu pavadošie policisti Berlīnē ceturtdien bez konfliktu izraisīšanās pārņēmuši kontroli pār bijušo skolas ēku, kurā piecus gadus patvarīgi mitinājās bēgļi un viņu atbalstītāji. Tiesu izpildītājam ierodoties Berlīnes Kreicbergas rajona Gerharta Hauptmaņa skolā, ēkā nebija neviena no 11 bēgļiem, kas līdz pēdējam laikam tur mitinājās.

Atbilstoši vietējo aktīvistu teiktajam 11 bēgļi pametuši ēku trešdien un atraduši citu dzīvesvietu.

Līdzās ēkai protestēja aptuveni 100 cilvēki. Policija norobežoja ietvi un aizvilka vairākas automašīnas.

Kaut arī tika iesaistīti aptuveni 200 policistu, likumsargu pārstāvis sakariem ar presi Vinfrids Vencels operāciju raksturoja kā mierīgu un sacīja, ka lielākā daļa policistu drīz vien tiks atvilkta.

«Raugoties no policijas perspektīvas, Gerharta Hauptmaņa skolas epizode būs beigusies,» viņš sacīja.

Ēka sākotnēji tika ieņemta 2012 gadā, izraisot sabiedriskas debates un konfliktu ar policiju, kas kulminēja 2014.gada vasarā, kad izraisījās konfrontācija simtiem demonstrantu un policistu starpā, bet bēgļi draudēja nolēkt no ēkas jumta.

Varasiestādes tērējušas aptuveni miljonu eiro gadā, lai nepieļautu, ka ēkā iekļūst lielas cilvēku grupas.

Kreisi noskaņotu pilsoņu iniciatīvas grupa paziņoja, ka ceturtdien tiek rīkota demonstrācija, kā arī apsūdzēja policiju, ka tā dara politiķu «netīro darbu» un pieprasīja, lai visiem cilvēkiem būtu tiesības dzīvot tur, kur viņi vēlas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu