Viesnīcu tīkls Tibetu «pasludina» par valsti, saniknojot Ķīnu

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mark Schiefelbein / TT NYHETSBYRÅN

Globālais viesnīcu tīkls «Marriott» saniknojis Ķīnu, Tibetu nodēvējot par valsti, kas, pēc Ķīnas amatpersonu uzskata, ir «necieņa» pret Ķīnas suverenitāti, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Kā ziņo Ķīnas valsts televīzijas kompānija CGTN, viesnīcu tīkls «Marriott» saviem klientiem, kas piedalās uzņēmuma lojalitātes programmā, nosūtījis e-pastus, vēloties noskaidrot, kur klienti dzīvo.

Uz šo jautājumu «Marriott» lojalitātes programmas dalībnieki varēja atbildēt, izvēloties no uzņēmuma piedāvātā valstu saraksta. Šajā sarakstā kā atsevišķas valstis minētas arī Tibeta, Honkonga, Makao un Taivāna, ko Ķīnas uzskata par savu teritoriju.

Saistībā ar šo notikumu pret uzņēmumu «Marriott» Ķīnā sākta pārbaude.

Ķīnas amatpersonas aicinājušas «Marriott» labot klientiem piedāvāto valstu sarakstu.

Kā liecina «The Independent» rīcībā esošā informācija, «Marriott» klientu aptauju veikšanu šobrīd ir apturējusi un atvainojusies Ķīnai par pieļauto kļūdu.

Oficiālu komentāru par notikušo viesnīcu tīkla pārstāvji nav snieguši.

Bijušās Lielbritānijas un Portugāles teritorijas Honkonga un Makao oficiāli ir Ķīnas sastāvdaļa.

Tikmēr Tibeta oficiāli tiek dēvēta par Tibetas autonomo apgabalu.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks, vēsta LETA. Daudzi tibetieši vaino Ķīnas valdību viņu kultūras un reliģijas apspiešanā, ko Pekina kategoriski noliedz. Ķīna apgalvo, ka tibetieši bauda reliģisko brīvību un ka Pekina ar investīciju palīdzību ir uzlabojusi dzīves standartus un modernizējusi šo reģionu.

Arī Taivānu Ķīna uzskata par savu teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu