Putins: Ziemeļkorejas līderis ir «kompetents un nobriedis politiķis»

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien raksturojis Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu kā «pilnīgi kompetentu un nobriedušu politiķi».

Kims ir «sasniedzis savu stratēģisko mērķi» iegūt kodolarsenālu, norādīja Putins, uzsverot, ka vienīgais veids, kā atbrīvot Korejas pussalu no kodolieročiem, ir dialogs.

Ziemeļkorejai ir raķete ar darbības «rādiusu līdz 13 000 kilometru, kas var sasniegt praktiski jebkuru punktu pasaulē - jebkurā gadījumā, jebkuru punktu tās iespējamā ienaidnieka teritorijā,» sacīja Putins.

Viņaprāt, tagad Kims cenšas nogludināt situāciju un mazināt spriedzi.

Krievija un Ķīna ir saglabājušas relatīvi tuvas diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju, kas 2017.gadā sarīkoja divus kodolizmēģinājumus un vairākus ballistisko raķešu izmēģinājumus.

Kims savā Jaungada uzrunā paziņoja, ka Ziemeļkoreja 2017.gadā pabeigusi kodolprogrammas izstrādi un tagad ķersies pie kodolieroču un raķešu masveida ražošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu