Saūda Arābijā sievietēm piektdien pirmo reizi atļauts apmeklēt futbola spēli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saūda Arābijas pilsētā Džidā piektdien paredzētajā futbola spēlē gaidāmas līdzjutējas sievietes, un tā būs pirmā reize šajā konservatīvajā karalistē, kad viņām atļauts to darīt.

Vietējo komandu «Al-Ahly» un «Al-Baten» spēlē tribīnēs apmēram 10 000 vietu būs atvēlētas sievietēm un ģimenēm. Šis būs pirmais no trim mačiem šomēnes, kurā sievietēm ieeja būs atļauta.

Saūda Arābijas laikraksts «Okaz» norāda, ka uz piektdienas spēli jau pārdots vismaz 1200 sievietēm un ģimenēm paredzēto biļešu un skaits tuvākajās stundās var pieaugt.

Tirdzniecībā laisti sievietēm domāti krekliņi abu klubu krāsās par pazeminātām cenām.

Futbols ir sporta veids numur viens šajā valsti, kuras izlase šovasar startēs Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā.

Oktobrī valsts sporta aģentūra izdeva rīkojumu, ka trim stadioniem, kuri līdz šim bija piemēroti tikai vīriešu publikai, jābūt sagatavotiem, lai tos varētu apmeklēt arī sievietes un ģimenes, paredzot tam atsevišķas ieejas un tribīņu sektorus.

Septembrī Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans izdeva dekrētu, ka no šā gada jūnija sievietēm būs atļauts vadīt automašīnu. Decembrī amatpersonas noteica, ka sievietēm būs atļauts braukt arī ar motociklu un vadīt kravas automašīnu.

Bin Salmans uzskata, ka šādu aizliegumu atcelšana padarīs valsti atvērtāku un mainīs tās publisko tēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu