Saūda Arābijas pirmais autošovs sievietēm: dāmas iemēģina jaunos braucamrīkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā notika pirmais sievietēm paredzētais autošovs. Tas notika vien dažus mēnešus pēc tam, kad karalis Salmans lika atcelt aizliegumu sievietēm vadīt auto - galēji konservatīvu tradīciju, kas ierobežoja sieviešu iespējas brīvi pārvietoties, vēsta aģentūra «Reuters».

Auto izstāde lielveikalā «Le Mall» pulcēja sievietes, kuras apskatīja jaunākos automašīnu modeļus, sēdās vadītāja krēslā un uzņēma pašiņus auto salonā.

Pagājušā gada septembrī Saūda Arābijas karalis Salmans deva rīkojumu, ka līdz šā gada jūnijam aizliegums sievietēm vadīt auto ir pilnībā jāatceļ.

Saūda Arābija ir vienīgā valsts, kur šāds aizliegums pastāv. Aizlieguma atcelšana un vēl vairāki 32 gadus vecā Salmana lēmumi liek domāt, ka ārkārtīgi konservatīvajā musulmaņu karaļvalstī ienākušas liberālākas vēsmas.

«Man vienmēr patikušas mašīnas, bet mēs nedrīkstējām braukt,» norāda izstādes apmeklētāja Gada al-Ali. «Tagad es ļoti gribētu nopirkt auto, taču ceru, ka maksājumi un cenas nebūs ļoti augstas.»

Saūda Arābijā janvārī tika paceltas benzīna cenas ieviests pievienotās vērtības nodoklis (PVN), kas palielināja dzīves dārdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu