Pasaulē noslogotākajā aviomaršrutā gadā tiek veikti 65 000 lidojumu

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pasaules noslogotākais aviomaršruts nav vis Londona - Parīze vai Ņujorka - Losandželosa, bet gan lidojums no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas uz Čedžudo salu Korejas pussalas dienvidu piekrastē. Šajā maršrutā 2017.gadā tika veikti aptuveni 65 000 reisu jeb vidēji 178 reisi katru dienu, liecina aviācijas tirgus izpētes uzņēmuma «OAG Aviation Worldwide» apkopotā informācija.

Noslogotāko aviomaršrutu sarakstā dominē reisi Āzijā, tādējādi apstiprinot reģiona statusu kā visstraujāk augošajam gaisa pārvadājumu tirgum pasaulē, vēsta ekonomikas un finanšu ziņu medijs «Bloomberg».

Starp desmit noslogotākajiem aviomaršrutiem pasaulē pagājušajā gadā nebija neviena maršruta Eiropā un bija tikai viens maršruts Ziemeļamerikā.

Noslogotākais maršruts Ziemeļamerikā pērn bija maršruts Losandželosa - Sanfrancisko, kurā 2017.gadā tika veikti 35 000 lidojumu. Savukārt noslogotākais aviomaršruts Eiropā pērn bija Dublina – Londona, kurā veikti 14 500 lidojumu.

«OAG Aviation Worldwide» apkopoto piecu pasaulē noslogotāko aviomaršrutu saraksts

1. Seula - Čedžudo sala

Čedžudo sala jau gadu desmitiem ir bijusi viens no populārākajiem lokālā tūrisma galamērķiem Dienvidkorejā. Pēdējos gados uz populārajām Čedžudo pludmalēm un citiem tūrisma objektiem aktīvi dodas arī ceļotāji no Japānas un Ķīnas. Lidojums no Seulas uz Čedžudo ilgst aptuveni stundu.

2. Melburna – Sidneja

Otrais noslogotākais aviomaršruts 2017.gadā bija maršruts starp divām lielākajām Austrālijas pilsētām. Lidojums reisā Melburna – Sidneja ilgst pusotru stundu, salīdzinot ar aptuveni desmit stundām, ko šādu ceļu nāktos mērot ar automašīnu. Darbadienās šo maršrutu aktīvi izmanto darījumu cilvēki, un tas ir ļoti populārs arī tūristu un sporta spēļu cienītāju vidū. Cilvēki arī regulāri dodas no vienas pilsētas uz otru, lai iepirktos. 2017.gadā maršrutā Melburna – Sidneja veikti 54 000 lidojumu.

3. Mumbaja – Deli

Maršrutā, kas savieno Indijas galvaspilsētu Deli ar Indijas finanšu galvaspilsētu Mumbaju, pērn veikti 47 500 avioreisu. Lidojums šajā maršrutā ilgst nepilnas divas stundas, un, ņemot vērā straujo aviācijas izaugsmi valstī, biļetes nereti maksā tikpat, cik biļete braucienam ar vilcienu starp abām pilsētām. Vilciens no Deli uz Mumbaju brauc aptuveni 16 stundas.

4. Tokija - Fukuoka

Maršrutā starp Japānas galvaspilsētu Tokiju un Kjusju salas ziemeļu piekrastes pilsētu Fukuoku pagājušajā gadā veikti 43 000 lidojumu. Starp abām pilsētām kursē arī ātrvilcieni, tomēr lidojums, kas ilgst aptuveni divas stundas, ir par vairākām stundām īsāks nekā brauciens ar vilcienu.

5. Riodežaneiro – Sanpaulu

Maršrutā starp Brazīlijas pilsētām Riodežaneiro un Sanpaulu 2017.gadā veikti 39 000 avioreisu. Riodežaneiro un Sanpaulu ir Brazīlijas divas lielākās pilsētas, kā arī ekonomikas un rūpnieciskie centri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu