Neparastie aviomaršruti: Francijas «iekšzemes» reiss līdz Kanādai un transatlantiskais «starts» Islandē

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AHMED JADALLAH / REUTERS

2018.gadā, kas varētu kļūt par gadu, kad gaisa pārvadājumi transatlantiskajos reisos sasniegs vēl nebijušas virsotnes, tiks atklāti divi jauni aviomaršruti, kas uzskatāmi par visai netradicionāliem, bet kas paver jaunas iespējas Eiropas iedzīvotājiem iepazīt Ziemeļameriku no citas puses, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Viens no neparastākajiem jaunajiem reisiem ir par Francijas «iekšzemes» reisu uzskatāmais lidojums no Parīzes un Francijas aizjūras teritoriju Senpjēru un Mikelonu.

Senpjēra un Mikelona atrodas Atlantijas okeāna ziemeļos, uz dienvidiem no Kanādas Ņūfaundlendas provinces. Tā ir Francijas aizjūras teritorija, līdz ar to uzskatāma arī par Eiropas Savienības (ES) daļa.

Senpjēra un Mikelona Francijas valdījumā nonāca 1713.gadā.

Šā gada 2.jūlijā tiks atklāta regulāra lidmašīnu satiksme no Parīzes Šarla de Golla lidostas uz Senpjēras un Mikelonas galvaspilsētu Senpjēru.

Lidojumi tiks veikti vienu reizi nedēļā – pirmdienās, un tie turpināsies līdz 20.augustam.

Šos Francijas «iekšzemes» lidojumus nodrošinās Senpjēras un Mikelonas lidsabiedrība «Air Saint Pierre».

Lidojums ilgs piecarpus stundas un biļete lidojumam turp un atpakaļ maksās sākot ar 1021 eiro.

Senpjērā un Mikelonā līdz šim galvenokārt varēja nokļūt ar prāmi no Ņūfaundlendas vai arī ar lidmašīnu no Kanādas pilsētām Sentdžonsas, Helifeksas vai Monreālas.

Senpjērā un Mikelonā, kur dzīvo aptuveni 6000 cilvēku, nav īpaši populārs tūrisma galamērķis. Galvenokārt uz turieni dodas Ņūfoundlendas iedzīvotāji, lai iegādātos Francijas vīnus un sieru.

Tiešais aviomaršruts starp Parīzi un Senpjēru tiek uzskatīts par eksperimentālu un tā tā galvenais mērķis ir nevis tūrisma veicināšana, bet gan lai radītu iespēju Senpjēras un Mikelonas iedzīvotājiem nokļūt Francijā.

Tiešās aviosatiksmes projektu aktīvi lobēja Francijas aizjūras teritoriju ministre Annika Žirardēna, kas ir no Senpjēras un Mikelonas.

Tikmēr ASV vidējo rietumu štata Misūri lielākā pilsēta Kanzasitija šogad iegūs savu pirmo transatlantisko aviomaršrutu – tiešos lidojums uz Kanzassitiju no Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas sāks Islandes aviokompānija « Icelandair».

Sākot tiešos lidojumus uz Misūri, «Icelandair» turpina paplašināt savu galamērķu skaitu Ziemeļamerikā.

Lidojumi maršrutā Reikjavīka – Kanzassitija tiks sākti 25.maijā un tos paredzēts veikt trīs reizes nedēļā. Lidojumi šajā maršrutā turpināsies līdz septembra beigām.

Kā vēsta Misūri mediji, Kanzassitijas pašvaldība tiešā transatlantiskā reisa nodrošināšanai pirmajā gadā piešķīrusi finansējumu 250 000 ASV dolāru apmērā.

Kā skaidroja Kanzassitijas Tūrisma centra pārstāvji, tiešais gaisa savienojums ar Eiropu pilsētai ir nepieciešams tūrisma veicināšanai.

Kanzassitija kļūst par piekto vidēji lielo ASV pilsētu, kurai šovasar būs tiešie avioreisi uz Eiropu.

«Icelandair» veic lidojumus arī vairākos citos «nišas» maršrutos uz Ziemeļameriku, nodrošinot lidojumus arī uz Aļasku un Albertas provinci Kanādā.

Aviācijas eksperti prognozē, ka transatlantiskie lidojumi starp tā dēvētajām nišas lidostām nākotnē kļūs arvien populārāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu