EP ieturēs pusi Farāža algas, lai atgūtu neatbilstoši iztērētu finansējumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Eiropas Parlaments (EP) ieturēs pusi britu eiroskeptiķu deputāta Naidžela Farāža algas pēc tam, kad izmeklēšanā noskaidrots, ka viņš ir neatbilstoši iztērējis Eiropas Savienības (ES) finansējumu, piektdien apstiprinājis informācijas avots EP.

Eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) bijušais līderis Farāžs kopā zaudēs vairāk nekā 40 000 eiro, jo EP revidenti konstatējuši, ka viņš neatbilstošā veidā iztērējis naudu, vēsta britu laikraksts «Guardian».

Izmeklēšana koncentrējās uz Farāža nolīgtā asistenta Kristofera Adamsa lomu EP. Adamss strādāja UKIP labā Lielbritānijā, lai arī alga viņam tika maksāta no ES budžeta.

Farāža alga EP ir 8484 eiro mēnesī, vēsta «Guardian». Tas nozīmē, ka viņam līdz 2018.gada oktobrim tiks atvilkta puse algas, lai atmaksātu izšķiesto finansējumu.

Līdzīgā skandālā ir iesaistīta arī Francijas galēji labējās «Nacionālās frontes» (FN) līdere un EP deputāte Marina Lepēna. EP cenšas atgūt 340 000 eiro, ko Lepēna bija prasījusi asistentu algošanai EP, lai arī patiesībā nauda tika tērēta FN personālam Francijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu