54 Āfrikas valstis pieprasa Trampa atvainošanos par viņa izteikumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SHAWN THEW / EPA

54 Āfrikas valstu grupa piektdien pieprasīja ASV prezidenta Donalda Trampa atvainošanos par izteikumiem, kuros saskaņā ar ASV mediju ziņām Tramps nodēvējis Āfrikas valstis, Haiti un Salvadoru par «sūdu bedres valstīm».

Pēc ārkārtas sanāksmes Trampa izteikumu izvērtēšanai Āfrikas valstu vēstnieku ANO grupa paziņoja, ka ir «nobažījusies par to, ka turpinās un pieaug tendence no ASV administrācijas puses attiecībā uz Āfriku un afrikāņu izcelsmes cilvēkiem nomelnot šo kontinentu un krāsainos cilvēkus».

Paziņojumā teikts, ka grupa ir «ārkārtīgi sašutusi un stingri nosoda ASV prezidenta briesmīgos, rasistiskos un ksenofobiskos izteikumus, par kuriem plaši ziņojuši mediji,» un pieprasa šo izteikumu «atsaukšanu un atvainošanos» par tiem.

Kā ziņoja laikraksts «The Washington Post», Tramps ceturtdien esot pārsteidzis ASV likumdevējus, lietojot vārdus «sūdu bedres valstis», kad likumdevēji ierosinājuši atjaunot Haiti, Salvadoras un Āfrikas valstu imigrantu aizsardzību.

Tramps bijis neapmierināts, kad likumdevēji piedāvājuši atjaunot šo valstu imigrantu aizsardzību abu lielo partiju atbalstītas imigrācijas vienošanās ietvaros.

«Kāpēc pie mums brauc cilvēki no visām šīm sūdu bedres valstīm,» atsaucoties uz diviem anonīmiem cilvēkiem, kas tikuši informēti par sanāksmi, ziņoja laikraksts.

Prezidents tad ierosinājis, ka ASV būtu vairāk jāļauj ieceļot cilvēkiem no tādām valstīm kā Norvēģija.

Ar priekšlikumu nākuši klajā divi senatori, kas tikušies ar Trampu Baltā nama Ovālajā kabinetā.

Viņi ierosinājuši atjaunot pastāvīgo iedzīvotāju īpašo statusu Salvadoras un citu valstu pilsoņiem likumos, kuros būtu paredzēts finansējums mūrim uz ASV-Meksikas robežas, kā arī izmaiņas vīzu loterijas sistēmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu