Čehijas prezidenta vēlēšanās vadībā Zemans

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexey Vitvitsky / Sputnik

Čehijā sestdien beigusies balsošana prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā, un saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem šobrīd pārliecinošā vadībā izvirzījies pašreizējai valsts galva Milošs Zemans, kas kļuvis bēdīgi slavens ar saviem prokrieviskajiem uzskatiem.

Čehijas Statistikas birojs vēsta, ka saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc gandrīz 70% biļetenu saskaitīšanas, par Zemanu balsojuši 41,11% vēlētāju.

Tikmēr vadošais starp astoņiem Zemana sāncenšiem – prorietumnieciski noskaņotais bijušais Čehijas Zinātņu akadēmijas vadītājs Jirži Drahošs – pagaidām ieguvis 25,45% balsu.

Trešajā vietā aptuveni ar desmit procentiem balsu šobrīd atrodas bijušais diplomāts Pavels Fišers.

Tomēr šķiet, ka Zemanam neizdosies iegūt vismaz pusi balsu, un tāpēc pēc divām nedēļām – 26. un 27.janvārī – nāksies rīkot otro vēlēšanu kārtu.

Kā ziņots, saskaņā ar aptaujām otrajā kārtā lielākas izredzes uzvarēt ir Drahošam, kurš varētu iegūt 48,5% balsu, Zemanam ar 44% paliekot otrajā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu